Javierasta

Javiera Marchant Aedo

Aktivisti, äiti, kouluttaja, koomikko, juontaja

Chilessä vuonna 1983 syntynyt Javiera Marchant Aedo muutti Suomeen 9-vuotiaana, poliittisena pakolaisena perheensä kanssa. Vietettyään nuoruusvuotensa Varkaudessa, muutti Marchant Aedo Tampereelle vuonna 1999. Hänen perheensä koostuu pian kolme vuotta täyttävästä lapsesta sekä äidistä ja pikkuveljestä, joiden apu on ollut yksinhuoltajalle korvaamatonta.

“On tarpeen nähdä arjen toiminnassa ja yhteiskunnan rakenteissa piileviä tapoja, jotka eriarvoistavat ja luovat syrjintää. Näitä rakenteita tiedostamalla ja purkamalla voimme edistää yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoista elämää kaikille.“

Politiikkaa ja aktivismia

Neljätoistavuotiaana Marchant Aedo liittyi Vasemmistonuoriin ja on pysynyt poliittisesti aktiivisena siitä lähtien. Viime kuntavaaleissa hänet äänestettiin Tampereen varavaltuutetuksi Vasemmistoliiton listalta. Aktivismissaan Marchant Aedo keskittyy epäkohtien näkyväksi tekemiseen.

Marchant Aedo on toteuttanut aktivismiaan kirjoittamalla blogeja, järjestämällä mielenilmauksia ja olemalla aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Eniten hän on kirjoittanut rasismista ja antirasismista sekä kehopositiivisuudesta kuitenkin tiedostaen, että ihminen voi kuulua moneen vähemmistöön tai aliedustettuun ryhmään yhtä aikaa. Näitä asioita hän korostaa myös yhdenvertaisuuskoulutuksissaa.

“Kehonormeista ei voi puhua jos ei samalla huomioi sukupuolinormeja, eikä sukupuolinormeista voi puhua nostamatta esille sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia.“

TYÖURa

Innostaa, valmentaa, naurattaa

Marchant Aedo on tehnyt pisimmän uran asiakaspalvelussa ICT-alalla. Viimeiset vuodet hän on toiminut 20 palveluasiantuntijan ryhmäpäällikkönä, innostaen ja valmentaen asiakaspalvelijoita empaattisempiin ja laadukkaampiin asiakaskohtaamisiin. 

Esiintyjänä Javiera Marchant Aedo toiminut sekä juontajana että koomikkona. Vuodesta 2004 alkaen hän on juontanut erilaisissa musiikki- ja kulttuuritapahtumissa, kuten Tampere Jazz Happening, Maailmantango ja Tampereen kitarafestivaali. Eniten hän on nauttinut underground drag-iltojen juontamisesta. Stand up on Marchant Aedolle kirjaimellisesti hauska sivuhomma, jota hän toteuttaa feministisissä tilaisuuksissa. Stand up -keikoilla Marchant Aedo kuulutetaan lavalle lauseella, joka on kuin tämä esittely pähkinänkuoressa: ”Javiera is the activist your mother warned you about!”.

Sanoista tekoihin

Varaa yhdenvertaisuuskoulutus nyt!

Pin It on Pinterest