Suosittelen

Olen ehkä siitä erikoinen tapaus omassa ikäluokassani, että olen ollut tietokoneiden kanssa tekemisissä jo 90-luvun alusta lähtien. Kun suomalainen yhteiskunta vasta heräsi internetin aikakauteen, olin itse jo irkannut (IRCnet, #tolkien) ja tottunut netissä olemiseen ja siihen, että netistä löytyy Kaikki Tieto.

No, ehkä ihan kaikkea ei netistä löydy, mutta valtava määrä tietoa kuitenkin. Jos on hiukan lähdekriittinen ja jaksaa nähdä vähän vaivaa, voi löytää tiensä tietolähteisiin, joista saa tiedon lisäksi myös inspiraatiota toimia yhdenvertaisemman maailman eteen.

Englanninkielisiä sivuja

Arma Alliance 

Anti-Racism Media Activist Alliance is a collaborative anti-racist, activist-research initiative based in Finland. Coordinated by Finnish BIPOC.

Your Fat Friend

Läskiaktivismiin keskittyvä sivusto. BIPOC-kirjoittaja Audrey Gordon.

UrbanApa 

Founded in 2009, UrbanApa is an anti-racist and feminist art community that acts as a platform for art events, new ways of doing, and discourses that centre on art. Coordinated by both BIPOC and white Finns.

The Fat Doctor 

Läskiaktivismiin keskittyvä sivusto. Valkoinen kirjoittaja.

Sonya Renee Taylor 

Sonya Renee Taylor is the Founder and Radical Executive Officer of The Body is Not An Apology, a digital media and education company promoting radical self-love and body empowerment as the foundational tool for social justice and global transformation.

 

Dr. Ibram X. Kendi 

Author, professor and the director of the Boston University Center of Antiracist Research.

Suomenkielisiä sivuja

Liikkeessä yli rajojen 

Blogi julkaisee tutkimukseen perustuvia, aiemmin julkaisemattomia puheenvuoroja ja analyyseja etnisistä suhteista ja ylirajaisesta muuttoliikkeestä. Blogin toimitus on valkoinen.

 

Good Hair Day 

Afrosuomalaisten kollektiivi meiltä meille -periaatteella.

Raster.fi 

Rasisminvastainen tutkijaverkosto / Anti-racist research network. Raster on vuodesta 2015 toiminut tutkijaverkosto, joka perustettiin suomalaisissa yliopistoissa toimivien tutkijoiden aloitteesta. Koordinaattoreissa sekä BIPOC että valkoisia suomalaisia.

Kirjallisuutta suomeksi ja englanniksi

Reni Eddo-Lodge – Miksi en enää puhu valkoisille rasismista 

 

Maryan Abdulkarim & Eveliina Talvitie Noin 10 myyttiä feminismistä

 

Keskinen, Seikkula ja Mkwesha (Toim.) – Rasismi, valta ja vastarinta

 

Sabrina Strings – Fearing the Black Body – the Racial Origins of Fat Phobia

 

Ibram X Kendi – How to be Antiracist

 

Blogipostauksia, artikkeleita ja muita nettijulkaisuja

Sanoista tekoihin

Varaa yhdenvertaisuuskoulutus nyt!

Pin It on Pinterest